Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για το προσωπικό της ΕΡΤ

Τις τελικές προτάσεις που κατέθεσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

ertΠροβλέψεις να προτιμηθούν για τη στελέχωση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υποψήφιοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ την τελευταία διετία-τριετία και να συμπεριληφθούν στις 2.00ο προσλήψεις οι 153 εργαζόμενοι των μουσικών συνόλων, καθώς και υπολογισμό αποζημίωσης με βάση την πρώτη ημέρα πρόσληψης ή σύμβασης, περιλαμβάνουν οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967). Υπογράφηκε επίσης τη Δευτέρα τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022, που σημαίνει ότι η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση την πρώτη ημέρα πρόσληψης για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό και την πρώτη ημέρα της σύμβασης για τους εργαζόμενους  των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Για την κάλυψη των 2.000 θέσεων του νέου φορέα θα προτιμηθούν υποψήφιοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ την τελευταία διετία-τριετία και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα. Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος. Επίσης οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων περιλαμβάνονται στους 2.000.

Οι αποδοχές στις μεταβατικές συμβάσεις  θα καθοριστούν με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο.

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να  διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By