Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Οι τζιχαντιστές διχάζουν τους μουσουλμάνους»

Δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ιράκ κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Ιράν

ImageHandler (1)

Την αρνητική επιρροή που έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στους μουσουλμάνους τόνισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι.

Σε επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη με βασικό σκοπό να συζητήσει με την ιρανική ηγεσία τους τρόπους αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και κατά την διάρκεια συνάντηση που είχε με τον πρώτο αντιπρόεδρο του Ιράν, Εσάκ Τζαχαγκιρί, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Αποτελούν μια απειλή για την περιοχή, αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν διχασμό μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών».

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Αμπάντι στο Ιράν αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Εκτός του κ. Τζαχαγκιρί, που τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, το πρωί συναντήθηκε και με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, όπως ανέφερε αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εντός της ημέρας ο Ιρακινός πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Τεχεράνη.

Την Δευτέρα ο κ. Αμπάντι είχε επαναλάβει ότι δεν θέλει να δει στο ιρακινό έδαφος ξένους στρατιώτες «μιας υπερδύναμης ή ενός διεθνούς συνασπισμού» οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον του Ι.Κ.

By