Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι τράπεζες πωλούν τα ξενοδοχεία τους

Επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα αναζητούν οι συστημικοί τραπεζικοί όμιλοι που ελέγχουν ξενοδοχεία «σύμβολα», όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Hilton Aθηνών και το King George, προκειμένουν να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους βάση.

Του Νίκου Φιλιππίδη

 asteras-vouliagmenisΣύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του διαγωνισμού που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους που έχει προκηρύξει η Εθνική για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σε φάση παραχώρησης βρίσκεται από τον όμιλο της Alpha Bank το Hilton Αθηνών και από τον όμιλο της Eurobank το King George.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Alpha Bank έχει δεχθεί προτάσεις για την εξαγορά του ξενοδοχείου, χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση από τη διοίκηση. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιχειρηματικούς ομίλους, κυρίως από το εξωτερικό, που έχουν ενδιαφερθεί για το ξενοδοχείο.

Βασικός στόχος του ομίλου της Εurobank είναι η πώληση του ξενοδοχείου Κing George. Την ξενοδοχειακή μονάδα έχουν βολιδοσκοπήσει τόσο ελληνικά όσο και ξένα κεφάλαια. Πάντως οι τρεις τραπεζικοί όμιλοι, πέραν των ξενοδοχειακών τους «ναυαρχίδων», διερευνούν την πώληση και άλλων ξενοδοχείων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Για παράδειγμα, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει τις περιπτώσεις τουλάχιστον 15 μονάδων, μεταξύ των οποίων και το Gerakina Beach, με δυναμικότητα 503 δωμάτια, στη Χαλκιδική. Ο όμιλος της Αlpha Bank στα καλύτερα ακίνητα που διαθέτει προς πώληση περιλαμβάνει εννέα ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται στη Λαμία, στην Πάτρα, στη Ραφήνα, στο Λουτράκι, στην Αίγινα στον Βόλο, στην Ιεράπετρα και στη Λακωνία. Ο όμιλος της Εurobank στα προτεινόμενα προς πώληση ακίνητα περιλαμβάνει τρία ξενοδοχεία στο 36ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, στην Ιαλυσό της Ρόδου και στη Γεωργιούπολη Χανίων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By