Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι τρεις στόχοι της Εθνικής Τράπεζας μετά την ΑΜΚ

Την ικανοποίηση της εκφράζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους 2,5 δις. ευρώ

ethniki-trapeza-arxeio

Την ικανοποίηση της εκφράζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους 2,5 δις. ευρώ, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τους στόχους για τη νέα εποχή που ξεκινά για την τράπεζα.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργιος Ζανιάς, μιλώντας στους μετόχους κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας είναι «το τελευταίο εμπόδιο στην αποκατάσταση της γνωστής ευρωστίας της, ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο τραπεζικό σύστημα και στην προώθηση της ανάπτυξης και θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της και κυρίως την ρευστότητα που διαθέτει».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, έδωσε έμφαση στις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου που βασίζονται στους ακόλουθους πυλώνες:

  •  Αύξηση των χορηγούμενων δανείων με επέκταση σε ελκυστικούς εγχώριους επιχειρηματικούς τομείς, χάρη στην ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας.
  • Βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας του Ομίλου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών και συγχρόνως προωθείται η βελτιστοποίηση κεντρικών και διοικητικών λειτουργιών.
  • Αποτελεσματική διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση μέσω της νεοσυσταθείσας μονάδας δανείων ειδικής διαχείρισης, με στόχο την στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων.
By