Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι υποψήφιοι για τα «Όσκαρ του Αθλητισμού»

Ξεχωρίζουν τα ονόματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Γέλενα Ισινμπάγεβα

04_Mercedes_Benz-Sports-Laureus-World-Sports-Awards-Rio-de-Janeiro

Προς το τέλος Μαρτίου, και ειδικότερα στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ασία και συγκεκριμένα στην Κουάλα Λουμπούρ, η εκδήλωση για τα αθλητικά βραβεία «Laureus», τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ του αθλητισμού».

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και σε αυτές της κατηγορίας για τον αθλητή της χρονιάς συγκαταλέγονται ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ισπανός «αστέρας» του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ και ο Αμερικανός φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τη λίστα των υποψηφίων για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς συμπληρώνουν ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, ο Βρετανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Μο Φάρα και ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στην κατηγορία για την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς δεσπόζουν οι υποψηφιότητες της αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών της Γερμανίας, Ναντίνε Άνγκερερ, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Μίσι Φράνκλιν και η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις.

Υποψήφιες είναι ακόμη η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγεβα, η Ολυμπιονίκης του αλπικού σκι από τη Σλοβενία, Τίνα Μάζε και η Αμερικανίδα τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς.

Στην τελετή των βραβείων τιμώνται τα επιτεύγματα των σπουδαιότερων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς. Στους νικητές των τελευταίων 15 ετών συμπεριλαμβάνονται οι Γιουσέιν Μπολτ, Ρότζερ Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς. Η περυσινή τελετή των βραβείων έλαβε χώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, που θα διοργανώσει το προσεχές καλοκαίρι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA.

By