Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Φιλελεύθεροι, ο Φερχόφσταντ, ο Φλωρίδης και η Διαμαντοπούλου

Οι Φιλελεύθεροι, ο Φερχόφσταντ, ο Φλωρίδης και η Διαμαντοπούλου

Guy_Verhofstadt

Ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκυ Φερχόφσταντ έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE)  την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου με θέμα «Για μια άλλη Ευρώπη» (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 17.30-20.00).

 

Ο κ.Φερχόφσταντ θα αναφερθεί στη  «Συμμαχία για μια νέα Ευρώπη». Μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως οι συμμετοχές της προέδρου  του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννας Διαμαντοπούλου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Η Δράση με την εκδήλωση αυτή θέλει να ανοίξει πόρτα συνεργασίας με Φλωρίδη-Διαμαντοπούλου, αλλά και σε ευρύτερες συνεργασίες εν όψει των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα του Θόδωρου Σκυλακάκη, γίνονται επαφές και ζυμώσεις, οι οποίες πάντως δεν έχουν προχωρήσει ακόμη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης οι δήμαρχοι Αθήνας Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο κ.Σκυλακάκης, η αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔHM.AΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΙAMΕΠ κΛουκάς Tσούκαλης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By