Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οι 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

Είτε ψάχνετε για ένα ιδιωτικό κομμάτι με τέλεια άμμο, είτε το καλύτερο παραθαλάσσιο μέρος ή μια παραλία που να μπορείτε ν΄απολαύσετε ακόμη και στη βροχή, στις καλύτερες παραλίες του πλανήτη έχει κάτι για όλους…

…Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις 10 καλύτερες στον κόσμο κι η απόφαση θα ναι δική σας για το ποια θα επισκεφτείτε πραγματικά ή ακόμα έστω και ονειρικά…

Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Australia

whiteheaven

Η Whitehaven Beach είναι επτά χιλιομέτρων δίνη νερού της θάλασσας και παρθένας πυριτικής άμμου στο Whitsunday Island, το μεγαλύτερο από τα 74 νησιά Whitsunday, στα ανοικτά των ακτών του Queensland της Αυστραλίας. Ένας παράδεισος για κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Praia Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazil

mendes

Η παραλία Praia Lopes Mendes στην Ilha Grande της Βραζιλίας (150 χλμ νοτιοδυτικά από Rio de Janeiro) έχει άμμο τόσο ωραία η οποία τρίζει όταν περπατάτε πάνω σ” αυτή. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στην Ilha Grande, έτσι για να φτάσει κάποιος στην Praia Lopes θα πρέπει είτε να κάνει ένα 3-ώρο ταξίδι μέσα από τη ζούγκλα, ή μπορεί να πάρει μια βάρκα από το κύριο τουριστικό θέρετρο, Abraão. Η ατελείωτη παραλία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους surfers και ευρέως θεωρείται η καλύτερη παραλία στη Βραζιλία. Αλλά θυμηθείτε να φέρετε τα δικά σας ποτά, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμες καφετέριες ή εστιατόρια που εδρεύουν εκεί.

Grand Anse Beach, Grenada

Grand.Anse_.Beach_.Grenada

Η Grand Anse είναι μια μεγάλη παραλία, με σαρωτικό όρμο, με χρυσή άμμο που υποστηρίζεται από πράσινους λόφους χρώματος καραμέλας και Grenadian σπίτια. Η παραλία έχει μια τυπική χαλαρή ατμόσφαιρα της Καραϊβικής που είναι δημοφιλής στους τουρίστες και τους ντόπιους και είναι ένα σημείο εκκίνησης για εκδρομές σε δημοφιλή μέρη για καταδύσεις γύρω από το νησί. Η Γρενάδα είναι επίσης το σπίτι για το πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο γλυπτικής. Τα διάφορα αγάλματα, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατών με τα ποδήλατα και τα νέα «Χριστός η βαθιά» δεν είναι σίγουρα κάτι που βλέπετε τακτικά κάτω από τη θάλασσα.

Long Beach, Ko Lanta, Thailand

Long.Beach_.Ko_.Lanta_.Thailand

Όταν πρόκειται για την τέλεια παραλία μία είναι η  επιλογή, στην Ταϊλάνδη, ιδιαίτερα γύρω από το Southern Islands. Η Long Beach στο Ko Lanta προσφέρει ακριβώς το σωστό μίγμα ακτογραμμή τεράστια, χαλαρά ταϊλανδέζικα εστιατόρια και spa θέρετρα, χωρίς όλα τα πλήθη που θα βρείτε συνήθως σε κοντινές παραλίες σε Ko Phi Phi και Krabi.

Navagio, Zakynthos, Greece

Navagio.Zakynthos.Greece

Πολλοί θα είναι εξοικειωμένοι με την εικόνα του Ναυαγίου στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ότι κρύβει το νησί της Ζακύνθου. Τον βράχο που περιβάλλεται απ τον όρμο και τα καταγάλανα νερά…Σίγουρα τον έχετε συναντήσει ολλές φορές σε όμορφα καρτ ποστάλ… Η πραγματική ομορφιά του τοπίου όμως είναι κάτι παραπάνω από μαγική.

White Beach, Borocay Island, Philippines

White.Beach_.Borocay.Island.Philippines

Τα 7.000 νησιά των Φιλιππίνων έχουν πάρει δίκαια το μερίδιό τους κι έχουν εισβάλλει στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Η Borocay έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της τα τελευταία χρόνια λόγω του αριθμού των beach bars και τις λογικές τιμές στα θέρετρα της περιοχής. Η ειδυλλιακή 5χλμ Παραλία White έχει περισσότερο από αρκετό χώρο για όλους και παρόλο πού υπάρχει πάντα ένα ήσυχο μέρος όταν θα είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και οι Kite surfers το αγαπούν πολυ.

Blue Lagoon, Yasawa Islands, Fiji

Blue.Lagoon.Yasawa.Islands.Fiji_

Η Yasawa ένα νησί στα ανοικτά των ακτών των Φίτζι είναι μια σειρά από πανέμορφες παραλίες. Προς το βόρειο άκρο της αλυσίδας Yasawa είναι η Blue Lagoon, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που έρχεται με ρηχά, ζεστά νερά και μια στενή σχέση με την τοπική κουλτούρα. Οι επισκέπτες στο νησί ενθαρρύνονται να επισκεφθούν τα τοπικά σχολεία και να συναντηθούν με την κοινότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, καθώς και εκδρομές στους χώρους της ταινίας με το ίδιο όνομα. Οι Yasawas έχουν επίσης εμφανιστεί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Celebrity ITV, το Love Island, η οποία γυρίστηκε στο νησί Bounty, και το δημοφιλές Channel 4.

South Beach, Miami, USA

South.Beach_.Miami_.USA_

Υπάρχουν μια σειρά από απίστευτες μεγάλες, λευκές παραλίες στη Φλόριντα που θα μπορούσαν να έχουν κάνει αυτή τη λίστα, αλλά η South Beach προσφέρει περισσότερα, μια ζάχαρενια λευκή άμμο και τον ήλιο, είναι ένα παγκόσμιας κλάσης σημείο για τους ανθρώπους που παρακολουθούν. Μην εκπλαγείτε αν θα βρείτε  A-list celebrities και super-fit rollerbladers να παρελαύνουν κατά μήκος του Ocean Drive σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η Art αρχιτεκτονική της περιοχής Deco είναι επίσης κάτι που αξίζει να σημειωθεί, πολλά από τα σορμπέ χρώματα στα ξενοδοχεία κατά μήκος της παραλίας έχουν αποκατασταθεί στην την προηγούμενη δόξα τους.

Anse Source d’Argent,La Digue, Seychelles

Anse.Source.d..Argent.La_.Digue_.Seychelles

Τα τέλεια νησιά των Σεϋχελλών είναι αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι παράδεισος. Η ρομαντική με ροζ άμμο παραλία Anse Source d’Argent στο La Digue είναι το όνειρο κάθε νεόνυμφων. Οι ύφαλοι παρέχουν προστασία από τα κύματα και το καθιστούν ιδανικό για κολύμβηση και τους λάτρεις της φύσης οι οποίοι θα απολαύσουν τις γιγαντιαίες χελώνες. Για τις Σεϋχέλλες υπάρχει απευθείας πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ, κάτι που είναι ιδανικό για συνδυασμό με ένα σαφάρι στη Νότια Αφρική.

Hot Water Beach, New Zealand

Hot.Water_.Beach_.New_.Zealand

Το ζεστό νερό στην παραλία είναι μια μεγάλη διαφορά από τις άλλες. Αυτή η παραλία δεν είναι στη λίστα για την απαράμιλλη ομορφιά της, αλλά και για τη μοναδική εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε εδώ. Βρίσκεται σε μια περιοχή της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, λέγεται Hot Beach Water έχει ακριβώς αυτό – ζεστό νερό. Ένα υπόγειο ποτάμι με εστό νερό ρέει κάτω από την επιφάνεια της άμμου, αν σκάψετε μια τρύπα θα μπορείτε να φιλοξενήσει τον εαυτό σας σε ένα πολύ δικό του φυσικό υδρομασάζ. Η ζεστή άμμος και το ζεστό νερό στις πισίνες σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την παραλία σε οποιαδήποτε στιγμή του έτους – ακόμα και κατά τη διάρκεια της βροχής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By