Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι «101 βουλευτές» του Καμμένου

Τόσοι ήταν οι βουλευτές που είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

kammenos_vouli800

Εκατόν ένας βουλευτές επιβράβευσαν με το «όχι» που είπαν στην άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, προκαλώντας αρνητικούς συνειρμούς για πως αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση.

Την ίδια ώρα, 5 βουλευτές απέφυγαν να πάρουν θέση, δηλώνοντας οι τέσσερις «παρών», ενώ ένας έριξε «λευκό» ψηφοδέλτιο στην κάλπη, στην οποία πάντως, δεν προσήλθαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εκτός από τους 16 βουλευτές του κόμματός του (ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να ψηφίσει, ενώ απουσίαζε η Μ. Ιατρίδη ), 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκίμασαν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, όπως επίσης, και 4 βουλευτές από τη ΝΔ, οι Γ. Ιωαννίδης, Π. Βογιατζής, Χρ. Κέλλας και Μ. Ταμήλος και 4 της ΔΗΜΑΡ οι Β. Οικονόμου, Ασ. Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης και Θ. Ψύρρας. Κατά της άρσης της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκαν 7 βουλευτές του ΚΚΕ και 9 ανεξάρτητοι.

«Λευκή» ήταν η ψήφος του Α. Λοβέρδου, «παρών» δήλωσαν ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ και οι Σπ. Λυκούδης και Δ. Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ, «παρούσα» η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου ψήφισε «παρούσα» και στην υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη για υπόθεση που αφορά στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By