Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 21 του Μίτσελ, το πέναλτι του Ρομπέρτο και τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού…

Αύριο το πρωί πετάει για τη Μαδρίτη η αποστολή του Ολυμπιακού που ολοκληρώθηκε την προετοιμασία του με τον Μίτσελ να ανακοινώνει τους ποδοσφαιριστές.

FBL-EUR-C1-OLYMPIAKOS-MANCHESTER UNITEDΟ Ισπανός έχει στη διάθεσή του 21 παίκτες: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά.

Αναφορικά με τα σενάρια πρόκρισης:

Το πέναλτι που απέκρουσε ο Ρομπέρτο στο τέλος του αγώνα στο Τορίνο, κράτησε το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού σε ισοβαθμία με την Γιουβέντους, ενώ όλα είναι ανοιχτά για την δεύτερη θέση πίσω από την Ατλέτικο που δείχνει να μη χάνει την πρωτιά.

Πλέον λοιπόν τα πράγματα για τους ερυθρολεύκους είναι το ίδιο εύκολα, όσο και δύσκολα! Γιατί, με 4 βαθμούς δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα προκριθεί και θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η Γιουβέντους. Αν όμως, πάρει αυτούς τους τέσσερις βαθμούς και η «Γιούβε» πάρει ισάριθμους ή λιγότερους, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το δεδομένο είναι πως με 4 ακόμα βαθμούς σίγουρα θα συνεχίσει στο Europa League.

Αν τώρα ηττηθεί από την Ατλέτικο και η Γιουβέντους νικήσει την Μάλμε, ο Ολυμπιακός θα θέλει την τελευταία αγωνιστική δική του νίκη επί των Σουηδών και την ίδια ώρα οι αδιάφοροι Ισπανοί, να φεύγουνε με το διπλό από το Τορίνο. Τότε οι ερυθρόλευκοι θα παίρνουν την πρόκριση εξαιτίας της απόκρουσης του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ.

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο που η Γιουβέντους κάνει είτε το 2/2, είτε συγκεντρώνει τέσσερις βαθμούς. Τότε, ο Ολυμπιακός στο πρώτο σενάριο θα θέλει και αυτός το απόλυτο, κάτι πολύ δύσκολο, ενώ στο δεύτερο σενάριο επίσης τέσσερις βαθμούς όπως είπαμε και παραπάνω.

Τα πράγματα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο μετά και την πέμπτη αγωνιστική. Εκεί ο Ολυμπιακός που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στους φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς, αν πάρει ένα δώρο από την Μάλμε ή καταφέρει να… κλέψει κάτι στην Μαδρίτη, θα είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και ίσως να έχει και το πάνω χέρι έναντι στην «Μεγάλη Κυρία».

By