Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι 5 υποψήφιες πόλεις για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022

To Πεκίνο φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει φιλοξενήσει τόσο θερινούς όσο και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

olympics800_140314
Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στη ΔΟΕ για τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 και τελικά πέντε πόλεις κατέθεσαν εντός της προθεσμίας τις αιτήσεις τους και μέχρι το Σάββατο 15 Μαρτίου, σε λιγότερο από 24 ώρες δηλαδή θα πρέπει να ταχυδρομήσουν και τους σχετικούς φακέλους με τα στοιχεία.

Εκτός του Πεκίνου υποψηφιότητα έθεσαν τελικά και η Κρακοβία (Πολωνία), το Οσλο (Νορβηγία), το Αλμάτι (Καζαχστάν), και το Λβίβ (Ουκρανία). Θυμίζουμε ότι για την ίδια διαδικασία, αρκετές πόλεις απέσυραν νωρίτερα τις υποψηφιότητές τους, μετά από δημοψηφίσματα που είχαν κάνει οι Δήμοι των πόλεων και ξεχώριζε φυσικά η άρνηση των Γερμανών για συνδιοργάνωση από Μόναχο και Γκάρμις – Πάντερκιρχεν.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, αφού πάρει στα χέρια του την έκθεση από την ομάδα που θα συσταθεί για την αξιολόγηση των πόλεων, θα αποφασίσει (μεταξύ 7-9 Ιουλίου του 2014) ποιες από τις πέντε πόλεις θα γίνουν αποδεκτές ως υποψήφιες και θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο.

Από εκεί και έπειτα θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις αξιολόγησης από τη ΔΟΕ (Από τον Φεβρουάριο ως τον Μάρτιο του 2015), οι αναφορές (Μάιος-Ιουνίος 2015) και τέλος η εκλογή της διοργανώτριας πόλης στην σύνοδο της ΔΟΕ στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία (31 Ιουλίου 2015).

By