Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 50 πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση στον πλανήτη

Παράξενοι ή μη είναι νόμοι για την οδική ασφάλεια που πρέπει να εφαρμόζονται ανά γράμμα.

Κάθε χώρα έχει τους δικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ίσως πιο αυστηρούς από αυτούς της Ελλάδας και σίγουρα πιο… διασκεδαστικούς. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Η εταιρεία Barrington Freight έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τους πιο παράξενους νόμους που ισχύουν για την οδήγηση σε διάφορα κράτη. Από τη λίστα με τους 50 πιο περίεργους κανόνες λείπει η Ελλάδα, σε μία χώρα, που αν και οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί σε σχέση με άλλα κράτη δεν εφαρμόζονται κατά γράμμα.

odigisi

Η πιο περίεργη είδηση φαίνεται να έρχεται από τη Ρωσία, εκεί όπου κανείς δεν επιτρέπεται να οδηγεί με βρώμικο αυτοκίνητο. Ποτέ με μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές λέει ο νόμος στο Ντένβερ του Κολοράντο, ενώ στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να διαβάζει κανείς κόμικς την ώρα της οδήγησης.

Στη λίστα με τις 50 πιο περίεργους νόμους βρίσκεται και η Κύπρος, όπου απαγορεύεται η κατανάλωση ακόμα και νερού.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε η εταιρεία Barrington Freight στην Ιαπωνία επιβάλλεται πρόστιμο στην περίπτωση που ένας οδηγός πιτσιλίσει με νερά έναν πεζό.

Στη Μασαχουσέτη απαγορεύεται να έχεις γορίλα στο πίσω κάθισμα. Συγκεκριμένα, γορίλα. Με τα υπόλοιπα ζώα δεν έχουμε πρόβλημα εδώ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By