Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι «6» της JERMYN STREET για τον Αστέρα Βουλιγαγμένης

Ποια είναι η JERMYN STREET που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

asteras622_439

 

Σε αραβικά χέρια, και συγκεκριμένα JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV με ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, περνά ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκ.ευρώ  Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τίμημα περιλαμβάνονται και περίπου 55 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει τον Αστέρα.

Οι «έξι» της  JERMYN STREET 

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της JERMYN STREET είχε μεγάλη διαφορά από τις δύο άλλες συμμετοχές των σχημάτων ΤΕΜΕΣ και ομίλου Olayan η προσφορά των οποίων ήταν 240 εκατ. ευρώ, καθώς και των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD η οποία κυμάνθηκε στα 310 εκατ. ευρώ.

Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation – KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.

Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK. Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By