Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Femen απήγαγαν ιερέα (βίντεο)

Η αποκάλυψη γίνεται σε βίντεο που οι ίδιες ανάρτησαν στο YouTube

femen_6

Οι ακτιβίστριες της ομάδας Femen σχεδίαζαν την απαγωγή ενός ιερέα και μάλιστα είχαν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο τους, σύμφωνα με βίντεο που διοχέτευσαν στην δημοσιότητα.

Στο κανάλι της φεμινιστικής οργάνωσης στο YouTube, η επικεφαλής Άννα Χάτσολ ανήρτησε βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να περπατάει ανέμελα σε ένα πεζόδρομο, άγνωστης τοποθεσίας, όταν ξαφνικά τον σταματά μία νεαρή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζονται δύο γυμνόστηθες γυναίκες που του πιάνουν τα χέρια και το κεφάλι και τον παρασύρουν σε ένα αυτοκίνητο από όπου μία ακόμα γυναίκα τον βάζει με τη βία στο όχημα.

Τα πλάνα ολοκληρώνονται με μία επιγραφή που αναφέρει: «Οι Femen απήγαγαν έναν ιερέα, απαιτώντας την ακύρωση της επίσκεψης του Πάπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Νοεμβρίου. Ο Θεός δεν είναι μάγος, ο Πάπας δεν είναι πολιτικός».

Κάτω από το αναρτημένο βίντεο, το οποίο παραμένει άγνωστο αν είναι γνήσιο ή αν πρόκειται για σκηνοθετημένη απόπειρα των ακτιβιστριών, ένα κείμενο επισημαίνει πως πρόκειται για τον πρώτο όμηρο της οργάνωσης, σε μία προσπάθεια «να πάψει η θρησκευτική μαφία, της οποίας ηγείται ο Πάπας».

Μάλιστα, οι φεμινίστριες κατηγορούν το Βατικανό και τον ποντίφικα για «την εγκληματική θρησκευτική κατοχή της Ευρώπης» και χαρακτηρίζουν το Ευρωκοινοβούλιο «εχθρό της ελευθερίας», αφού κάλεσαν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Στρασβούργο.

«Υποσχόμαστε να φερθούμε στον όμηρο καλά και να του παρέχουμε τα απαραίτητα που βρίσκονται στα χέρια και το στήθος μας. Σε αντίθεση με τη θρησκεία, ο φεμινισμός είναι ειρηνικός», καταλήγει το κείμενο.

By