Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οκτάχρονο κορίτσι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου της

Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από την Υεμένη πέθανε από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν άνδρα πέντε φορές μεγαλύτερό της, σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστών και γειτόνων της οικογένειας.

saudi arabia womenΗ Άρουα Οτμάν, επικεφαλής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι η μικρή οργάνωσης που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι η μικρή Ράουαν παντρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα έναν 40χρονο άνδρα στην πόλη Μίντι της επαρχίας Χάτζα, στη βορειοδυτική Υεμένη.

«Τη νύχτα του γάμου, μετά τη σεξουαλική επαφή, έπαθε ρήξη μήτρας και αιμορραγία. Την μετέφεραν σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την σώσουν» κατήγγειλε η Οτμάν, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν κινηθεί κατά της οικογένειας του κοριτσιού ή του συζύγου.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας διέψευσε την είδηση, όμως δύο κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν στο Reuters το θάνατο και υποστήριξαν ότι οι τοπικοί παράγοντες προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός απειλώντας δημοσιογράφους στην περιοχή.

Πολλές φτωχές οικογένειες στην Υεμένη, όπου 10,5 από τα 24 εκατομμύρια κατοίκους δεν έχουν επαρκή τροφή και 13 εκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, παντρεύουν τις κόρες τους σε παιδική ακόμη ηλικία, για να πάρουν τα χρήματα της προίκας και να γλυτώσουν τα έξοδα της ανατροφής. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε απευθύνει έκκληση το 2011 στην κυβέρνηση της Υεμένης να απαγορεύσει το γάμο κοριτσιών κάτω των 18. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 14% των κοριτσιών στην Υεμένη παντρεύονται προτού να κλείσουν τα 15 και το 52% πριν γίνουν 18 ετών, ενώ πολλά πριν το γάμο σταματούν το σχολείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By