Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολάντ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η εκτέλεση Κάσινγκ

«Αυτές είναι βάρβαρες ενέργειες και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη»

peter-kassig-

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ καταδικάζει τον νέο αποτρόπαιο αποκεφαλισμό από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με θύμα τον Αμερικανό, Πίτερ Κάσινγκ.

Από τη Νέα Καληδονία, όπου μετέβη έπειτα από τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε:

«Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτές είναι βάρβαρες ενέργειες και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη«, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γαλλία συμμετέχει στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά όχι και στη Συρία, όπου οι επιδρομές πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, οι τζιχαντιστές του ΙΚ ανέβασαν στο Ίντερνετ ένα βίντεο που, όπως υποστηρίζουν, δείχνει τον αποκεφαλισμό του Κάσινγκ και περίπου 18 Σύρων στρατιωτών. Η γνησιότητά του ακόμη εξετάζεται.

Ο 26χρονος Κάσινγκ αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο νεαρός Αμερικανός ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ.

By