Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ολάντ: «Ακόμα και στρατιωτική απάντηση στους τζιχαντιστές»

«Στρατηγική φόβου ο φόνος του Σότλοφ»

syria_jihad

«Περισσότερο από ποτέ δεσμευμένη στην υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», μετά την εκτέλεση του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ανακοίνωση. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο ακόμα και για στρατιωτική απάντηση.

«Ο σκανδαλώδης φόνος του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ είναι μια ακόμη απόδειξη της αποφασιστικότητας του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσει και να επεκτείνει τη στρατηγική του τού φόβου», ανέφερε η ευρωπαϊκή διπλωματία.

«Η ΕΕ είναι πιο δεσμευμένη από ποτέ να υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα», συμπληρώνει.

«Η θηριωδία αυτή, όπως και σημαντικός αριθμός παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία το ΙΚ φέρει ευθύνη, αποτελούν προσβολή στις αξίες και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα», σημειώνει ακόμα η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «τη σημασία μιας πολιτικής, ανθρωπιστικής και, αν κριθεί απαραίτητο, μιας στρατιωτικής απάντησης για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» όσον αφορά την απειλή που αποτελεί το ΙΚ.

«Η Γαλλία σκοπεύει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το σύνολο των εταίρων της ώστε αυτή η απάντηση να είναι συντονισμένη σε όλους τους τομείς και να αποδειχθεί αντίστοιχη της παγκόσμιας απειλής που έχει γίνει σοβαρή», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του Παρισιού.

By