Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολάντ – Μέρκελ: Συμμετοχή της Ε.Ε. στην ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εκταμιεύσει ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ

iraq-jihad

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκαν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στην κατάσταση στο Ιράκ και σημείωσαν ότι επιθυμούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει «το συντομότερο δυνατόν σε μια ανθρωπιστική επιχείρηση» η οποία είναι σε εξέλιξη στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος επιθυμούν η Ε.Ε. να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατόν στην ανθρωπιστική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους άμαχους πληθυσμούς οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις ακρότητες του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Γαλλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εκταμιεύσει πρόσθετο ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για να χορηγήσει βοήθεια στο Ιράκ, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Το ποσό προορίζεται για τη διανομή αρωγής στους πληθυσμούς που έχουν εκτοπιστεί και στις κοινότητες που θα φιλοξενήσουν τους εκτοπισμένους Ιρακινούς.

Το ποσό αυτό αυξάνει τη βοήθεια που έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει το 2014 στο Ιράκ η Κομισιόν στα 17 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ είναι σε εξέλιξη σύνοδος των πρεσβευτών των κρατών μελών της Ε.Ε. με στόχο το συντονισμό της ευρωπαϊκής αντίδρασης και του ανθρωπιστικού έργου σχετικά με τις κρίσεις στο Ιράκ, στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

By