Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολάντ: Eγινε εξώφυλλο στο TIME, κατέρρευσε στις δημοσκοπήσεις

Τον Φρανσουά Ολάντ φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το αμερικανικό περιοδικό TIME, που διερωτάται αν ο Πρόεδρος μπορεί να «επιδιορθώσει την Γαλλία».

Το περιοδικό σημειώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ολάντ δεν είναι η προσωπική του ζωή, αλλά το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο.

11

Η συνέντευξη του Γάλλου Προέδρου πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού από την Βαλερί Τριερβελέρ και το θέμα διαπερνά το ρεπορτάζ του περιοδικού.

«Η ιδιωτική ζωή είναι, σε ορισμένες στιγμές, μια πρόκληση και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Στην περίπτωσή μου δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω να φανεί οτιδήποτε.

Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος μπορεί να καταλάβει, ότι είτε είναι κάποιος πρόεδρος, είτε όχι, έχει δικαίωμα στην προσωπική ζωή. Αλλά φυσικά όταν είναι κάποιος πρόεδρος αυτό δημιουργεί καθήκοντα και υποχρεώσεις» υποστηρίζει ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζει επίσης τον θαυμασμό του για την ικανότητα των ΗΠΑ «να ξεπερνούν τις δοκιμασίες» και εμπνέεται από το σλόγκαν της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 «Υes, we can» («Ναι, μπορούμε»).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το βαρόμετρο της εταιρείας Σοφρές, η δημοτικότητά του Ολάντ έχει κατρακυλήσει στο 19%.


By