Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ολλανδία-Αυστραλία 3-2, με ανατροπή… στην ανατροπή

Ο Αριεν Ρόμπεν ανοίγοντας το σκορ στο Πόρτο Αλέγκρε σημείωνε το γκολ Νο 50 του φετινού Μουντιάλ …

australia_netherlands 

Ο Μέμφις Ντεπάι πετυχαίνοντας γκολ (το τρίτο των οράνιε) στο 68’ γινόταν  ο νεότερος σκόρερ της Ολλανδίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο (20 χρ.) αλλά –το σημαντικότερο-  αυτό το  3-2 επί της Αυστραλίας έφερνε τους πορτοκαλί αγκαλιά με την πρόκριση για την φάση των 16.

Συγκλονιστικό το ματς – ίσως, το καλύτερο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τώρα, με εναλλαγές στο σκορ και μια απίστευτα πεισματάρα Αυστραλία, να προηγείται μάλιστα με 2-1!

Με δυο εξαιρετικά γκολ σε ελάχιστα λεπτά το ματς στο «Μπέιρα-Ρίο» … άναψε: 1-0 ο Ρόμπεν στο 20’, 1-1 ο Τιμ Κέιχιλ στο 21’.

Με πέναλτι στο 53’ (γκολ ο Τζέντινακ) η Αυστραλία πήρε το προβάδισμα, κάνοντας την πρώτη ανατροπή του αγώνα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι ισοφάρισε , ενώ ο Ντεπάι στο 68′ με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έκανε την… δεύτερη ανατροπή.

«Θα της βάλει… πέντε», έλεγαν οι πολλοί, εμείς σας είχαμε προτρέψει να προσέξετε την παράδοση στα ματς Αυστραλίας-Ολλανδίας –στα λίγα έστω. Με την παράδοση… δεν παίζουν τελικά –αλλά ούτε και με τις πιθανότητες οποιασδήποτε ομάδας, όπως κι αν λέγεται…

By