Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολλανδική πρωτιά, νικηφόρο ισπανικό αντίο…

Τρίτη νίκη για την Ολλανδία και η Χιλή στα… δόντια της Βραζιλίας. Την ίδια ώρα, νικηφόρο «αντίο» της Ισπανίας (3-0 την Αυστραλία) που παραδίδει το στέμμα της με έναν τρόπο που δεν φανταζόταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της…

ΟΛΛ-ΧΙΛΗ

Πρωτιά στον Β’ όμιλο λοιπόν για την Ολλανδία, που δείχνει ασταμάτητη. Η νίκη της με 2-0 επί της Χιλής την διατήρησε στην κορυφή και την στέλνει απέναντι από τον 2ο του Α’ ομίλου (που θα είναι το Μεξικό ή, η Κροατία).

Οι οράνιε έκαναν ό,τι έπρεπε για να φθάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν, απέναντι σε ένα εξαιρετικό –όπως πάντα- αντίπαλο που απείλησε από στημένες φάσεις.

Τελικά στο Αρένα Κορίνθιανς οι Ευρωπαίοι ήταν που επικράτησαν με γκολ του Φερ στο 77’ και του Μέμφις στις καθυστερήσεις -μετά από προσπάθεια του «πολύ» Ρόμπεν. Συμπτωματικά και οι δύο σκόρερς είχαν περάσει αλλαγή.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Κάιτ (89′ Κονγκόλο), Σνάιντερ (75′ Φερ), Ρόμπεν, Λενς.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας (70′ Βαλδίβια), Φελίπε Γκουτιέρες (46′ Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (81′ Πινίγια).

Στην Κουριτίμπα η Ισπανία παρέδωσε το στέμμα της επικρατώντας της Αυστραλίας με 3-0. Άργησε πολύ

australia_spain

Οι φούρια ρόχας, με σαφή τη διάθεση να αποχωρήσουν με το κεφάλι ψηλά αγωνίστηκαν με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Ο Ντελ Μπόσκε δικαιώθηκε.

Με απίθανο τρόπο (τακουνάκι) ο Βίγια άνοιξε το σκορ στο 36’, ο Τόρες διπλασίασε τα τέρματα στο 70’ και ο Μάτα έκλεισε το σκορ στο 81’ για μια Ισπανία που θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα κόντρα στην Αυστραλία του ομογενή Ποστέκογλου (που έχει κάνει καλή δουλειά).

Ισπανία: Ρέινα, Χουανφράν, Ράμος, Αλμπιόλ, Άλμπα, Αλόνσο (84′ Σίλβα), Κόκε, Καθόρλα (68′ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Βίγια (56′ Μάτα), Τόρες.

Αυστραλία: Ράιαν, ΜακΓκόουαν, Σπιράνοβιτς, Ουίλκινσον, Ντέιβιντσον, Τζέντινακ, ΜακΚέι, Όαρ (61′ Τροΐζι), Λέκι, Μπόζανιτς (72′ Μπρεσιάνο), Τάγκαρτ (46′ Χάλοραν).

By