Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ολλανδικός θρίαμβος (3-0 στον μικρό τελικό) και νέα ταπείνωση της Βραζιλίας…

Η Ολλανδία στην 3η θέση στο Μουντιάλ και… ολοκλήρωση του εφιάλτη για την Βραζιλία που γνώρισε μια ακόμη ήττα: 0-3 από τους οράνιε, σε ένα παιχνίδι όπου καλούνταν –και καλά- να διεκδικήσουν κάτι από την χαμένη τους περηφάνεια. Δεν τα κατάφεραν, ούτε τώρα…

Brazil v Netherlands: 3rd Place Playoff - 2014 FIFA World Cup Brazil

Ρόμπιν φαν Πέρσι με γκολ-πέναλτι από νωρίς (λάθος απόφαση του κακού διαιτητή από την Αλγερία), Ντάλεϊ Μπλιντ και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ σημείωσαν τα γκολ των νικητών που δικαίως έφτασαν στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Λουίς φαν Χάαλ να το πανηγυρίζει, κόντρα σε όσα έλεγε μέχρι τώρα για την… ύπαρξη του μικρού τελικού!

Σας άρεσε τώρα κύριε φαν Χάαλ, ε;…

Οι αλλαγές του ανεπιθύμητου –απανταχού στη χώρα- Λουίς Φελίπε Σκολάρι (σε πρόσωπα) συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι δεν κάλυψαν καμία αδυναμία της Σελεσάο που πάλεψε, έκανε καλή προσπάθεια, αλλά… δεν μπορούσε! Πολύ καλός ο Οσκαρ, αλλά ήταν μόνος.

Εύκολα οι Ολλανδοί επικράτησαν –κυριάρχησαν μάλλον, μ” αυτόν τον δαιμόνιο Ρόμπεν να κάνει πράγματα και θαύματα, να αναστατώνει τους βραζιλιάνους αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Πίσω στο σκορ από το 14′ με 2-0, η Βραζιλία έπαιξε απλά ως… Βραζιλία. Ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το έκτρωμα του ημιτελικού, όπως επίσης ελάχιστες οι μεταβολές και της Ολλανδίας από το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Φαν Χάαλ νίκησε κατά κράτος τον Σκολάρι στην σκακιέρα της τακτικής, οι αποδοκιμασίες από τις εξέδρες έγιναν ακόμα περισσότερες και το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε με τη Βραζιλία να χάνει για πρώτη φορά μετά από 74 χρόνια δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια σε κάποια διοργάνωση -την ώρα που η Ολλανδία καταλαμβάνει μία τιμητική θέση που, όμως, για τα δεδομένα του ρόστερ της, θα μπορούσε να έφτανε ακόμη ψηλότερα: τουλάχιστον σε συμμετοχή στον μεγάλο τελικό…

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Παουλίνιο (57′ Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο (46′ Φερναντίνιο), Οσκάρ, Ραμίρες (73′ Χουλκ), Ουίλιαν, Ζο.

Ολλανδία: Σίλεσεν (93′ Φορμ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70′ Γιάνμαατ), Βαϊνάλντουμ, Κλάζι (90′ Φέλτμαν), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

By