Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μέρκελ και Στάινμπρουκ ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες

Τι θα βγάλει η αυριανή κάλπη;

German Parliament - Chancellor Angela Merkel

Ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει η μάχη στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται αύριο να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη.

«Απευθύνω προσωπικά έκκληση στους Γερμανούς: δώστε μου μια ισχυρή εντολή ώστε να υπηρετήσω τη Γερμανία για άλλα τέσσερα χρόνια», είπε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες και στους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) τις περισσότερες ψήφους, περίπου 40%, αλλά το ποσοστό του ελάσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναμένεται να συρρικνωθεί από το 15% που είχαν λάβει πριν από τέσσερα χρόνια περί το 5%. Αυτό το ποσοστό μπορεί να μην της δώσει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ωθώντας την να στραφεί στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ώστε να σχηματίζουν έναν «μεγάλο συνασπισμό».

Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ έκανε την τελική του προεκλογική εμφάνιση στη Φραγκφούρτη. «Μόνο 28 ώρες ακόμα και θα απαλλαγείτε από αυτούς», δήλωσε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της Μέρκελ. Χαρακτήρισε την απερχόμενη κυβέρνηση την «πιο αδρανή, οπισθοδρομική, εριστική και επαιρόμενη» των τελευταίων 20 ετών και υποστήριξε ότι σύντομα θα είναι «ιστορία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By