Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη

«Να τα πούμε τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά», δήλωσε προσερχόμενος στο εφετείο στους δημοσιογράφους

kasidiaris

Στο Εφετείο βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος απολογείται ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, απολογείται ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, σχετικά με τη συμπληρωματική κατηγορία που τον βαρύνει για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του, ενώ η απόφαση αναμένεται περί τις 14.00 το μεσημέρι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Νίκο Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.

By