Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαφωνούν για την τύχη Κοντομηνά

Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφωνούν εάν ο Δημήτρης Κοντομηνάς πρέπει να προφυλακισθεί ή να αφεθεί ελεύθερος περιοριστικούς όρους

kontominas600_130114

Διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά σημειώθηκε μεταξύ του ανακριτή κ. Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου. Ο ανακριτής πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγύηση 5.000.000 ευρώ. Η εισαγγελέας ζήτησε να κρατηθεί προσωρινά και η τελική απόφαση, μετά τη διαφωνία των δικαστικών, θα ληφθεί στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός 24ώρου.

Την απόφαση για την τύχη του επιχειρηματία θα λάβει την Τετάρτη το συμβούλιο πλημμελειοδικών.  Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ολοκλήρωσε την απολογία τους στις 11:30 στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Δεν θέτω εγώ τους όρους των δανείων»

Ο κ. Κοντομηνάς υποστήριξε στο 100 σελίδων υπόμνημά του, πως δεν θέτει ο ίδιος τους όρους των δανείων που συνήφθησαν μεταξύ των εταιρειών του και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε τους όρους της σύμβασης για τη δημιουργία της εταιρείας Best Line με την τράπεζα, αλλά απλώς αιτείται και το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Τ. εγκρίνει.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απάτη εις βάρος του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση και και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για την υπόθεση χορήγησης επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η πιστωτική κάρτα που είχε χορηγηθεί στον επιχειρηματία εμφανίζει χρέος 2.2293.000 ευρώ.

Η απολογία του κ. Κοντομηνά στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου διήρκεσε περίπου δύο ώρες.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί του παρέδωσαν ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Ο επιχειρηματίας αρνείται όλες τις κατηγορείς που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα δάνεια που έλαβε συνοδεύονται από προσωπικές εγγυήσεις.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, εταιρείες συμφερόντων του κ. Κοντομηνά έλαβαν από το ΤΤ δάνεια συνολικού ύψους 110,5 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα τα δάνεια προς τον κ. Κοντομηνά δόθηκαν κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, χωρίς την τήρηση βασικών αρχών τραπεζικής πρακτικής και με μη αποδεκτές χρηματοοικονομικές μεθόδους.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα ποσά που εκταμιεύτηκαν για την εταιρεία DEMCO δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που ορίστηκαν στις συμβάσεις με το ΤΤ και μάλιστα αναφέρεται η περίπτωση αγοράς ακινήτου στο Λονδίνο, της κόρης του κ. Κοντομηνά.

Στο πόρισμα αναφέρεται και η υπόθεση της POSTCREDIT, εταιρείας πιστωτικών καρτών που δημιούργησε το ΤΤ σε συνεργασία με τον κ. Κοντομηνά, η οποία κατά την εισαγγελική λειτουργό ζημίωσε συνολικά την τράπεζα με τουλάχιστον 130 εκατ. ευρώ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By