Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Βενιζέλος: «Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα έρθει στη Βουλή τάχιστα»

venizelos-maximou

Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα έρθει στη Βουλή τάχιστα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσε, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Ταμεία και εφορία.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β, όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά» ανέφερε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, ενόψει της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως απαιτείται συναίνεση και ενότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά ως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε με τη σειρά του ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη για όλα τα θέματα της οικονομίας.

By