Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Βενιζέλος: Είναι «η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο από το μνημόνιο και συνεπώς αξίζει τον κόπο»

samaras-venizelos-xeria

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οικονομία, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σκληρή και δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα με σκοπό της ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας όμως πως είναι «η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο από το μνημόνιο και συνεπώς αξίζει τον κόπο».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών για την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup και τόνισε ότι ο στόχος είναι διπλός:

«Αφενός να ολοκληρώσουμε αυτήν την τελευταία επιθεώρηση και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση, μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Ε.Ε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο επιστροφής της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν εγκαίρως προκειμένου όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όποτε και έχει οριστεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε επίσης πως ο ελληνικός λαός, πριν τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «θα έχει το ταχύτερο δυνατό την ολοκληρωμένη συμφωνία μας με τους εταίρους» για τη μετά το μνημόνιο εποχή, «ώστε η χώρα να αλλάξει σελίδα με ασφαλή τρόπο».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλλημα: «Είτε θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις που είναι επισφαλείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του λαού».

By