Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κουτσούμπα με τον Παναγιωτόπουλο

Το μέλλον του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά στο επίκεντρο

 Koutsoumpas

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο είχε ο γ.γ.του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το Αθλητικό Κέντρο στον Άγιο Κοσμά που πρόσφατα ο ίδιος επισκέφθηκε.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του Περισσού στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου, του αεροδρομίου του ελληνικού και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε:

«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον κ. υπουργό πολιτισμού και τους συνεργάτες του, για να εκφράσουμε τη μεγάλη ανησυχία του ΚΚΕ και ταυτόχρονα την αντίθεση στην επιχειρούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού συνολικά, ιδιαίτερα των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου του Αγ. Κοσμά, το οποίο επισκεφθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα με αντιπροσωπεία του κόμματός μας.

Τονίσαμε την αντίθεσή μας ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά μετεγκατάσταση όπως επιχειρείται απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, γεγονός που απ’ ότι μας είπε και ο κ. υπουργός τον βρίσκει σύμφωνο.

Πρέπει να μείνει το αθλητικό κέντρο του Αγ. Κοσμά στην περιοχή και βεβαίως συνολικότερα εκφράσαμε την άποψή μας για το ότι ο χώρος του Ελληνικού, του πρώην αεροδρομίου, η πρώην αμερικανική βάση, η παραλία, συνολικά όλο αυτό το ονομαζόμενο “φιλέτο” πρέπει να είναι δημόσια περιουσία γιατί πραγματικά αποτελεί ανάσα αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού για τους κατοίκους, για τη νεολαία του λεκανοπεδίου.

Ταυτόχρονα έγινε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για άλλα ζητήματα του τομέα του υπ. Πολιτισμού. Εκφράσαμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας στην κατάργηση του ν. 2557/1997 με τον οποίο κατοχυρώνεται η ενιαία τιμή στο βιβλίο, μας είπε ότι είναι σύμφωνος και ο κ. υπουργός.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε, να μην περάσει αυτό, γιατί θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ποιοτικό βιβλίο, για τους νέους συγγραφείς, για τα μικρά βιβλιοπωλεία, για μικρούς εκδοτικούς οίκους.

Θα ανοίξει το δρόμο στη μονοπώληση του βιβλίου, θα γεμίσει η Ελλάδα και τα σούπερ μάρκετ με best sellers κλπ. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι μετά την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ θα πρέπει να λειτουργήσει το βιβλίο net ή η καταγραφή των βιβλίων που έχει καθυστερήσει ή που έχει σταματήσει απ’ ότι ενημερωθήκαμε από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και από βιβλιοπώλες από τις 6/2/2014.

Τονίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο λαός μας, οι μαζικοί φορείς, οι οργανισμοί που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού για την πατρίδα μας, που αποτελεί πραγματικά ένα μεγάλο στοιχείο διαπαιδαγώγησης, μόρφωσης και δεν είναι μόνο η ιστορία, το παρελθόν, είναι κυρίως το μέλλον αυτού του τόπου».

By