Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Με αντικείμενο της συζήτησης την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

maximou-samaras500

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21:00 η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, και αντικείμενο της συζήτησης την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Παρών» στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ενώ οι κ.κ. Σαμαράς-Βενιζέλος αποφάσισαν την καθυστέρηση της ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ επιλέγοντας να συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το νερό πρέπει να μείνει υπό ισχυρό κρατικό έλεγχο.

Επιπλέον, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για την οποία ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χαρδούβελης μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά την πολύωρη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε για την σημερινή διαπραγμάτευση ότι έγινε «πάρα πολύ εποικοδομητική κουβέντα. Ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη συνάντηση. Φάνηκαν θετικά διακείμενοι και είπαν ότι η αναθεώρηση του μνημονίου του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή συζητήθηκαν τρία θέματα: το πρώτο ήταν η πορεία της οικονομίας και πως θα μεταβεί από τον φαύλο κύκλο των προηγούμενων ετών σε έναν ενάρετο κύκλο ενώ το δεύτερο ήταν η πορεία του προϋπολογισμού αυτό το έτος αλλά και τα επόμενα.

Το τρίτο και βασικότερο θέμα της συνάντησης ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις. «Και αυτοί είχαν άποψη και εμείς είχαμε, περίπου την ίδια», ανέφερε η  πηγή.

«Οι αποκρατικοποιήσεις θα βοηθήσουν να έρθουν επενδυτικά κεφάλαια ώστε να τονωθεί και η ανάπτυξη», συμπλήρωσε τονίζοντας πως το ζήτημα της «ιδιωτικοποιήσεις» αποτελεί προτεραιότητα και της ίδιας της κυβέρνησης.

By