Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το πιο βαρετό πείραμα του κόσμου [βίντεο]

Πλέον όλη η ανθρωπότητα μπορεί να δει μια σταγόνα πίσσας να πέφτει

Pitch-drop-cameraΕξήντα εννέα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να καταφέρουν οι επιστήμονες να καταγράψουν σε κάμερα για πρώτη φορά στα χρονικά, την πρώτη μιας σταγόνας πίσσας να πέφτει, σε ένα από τα πιο χρονοβόρα (και ενδεχομένως πιο βαρετά) πειράματα της ανθρωπότητας.

Το πείραμα ξεκίνησε το 1944 από επιστήμονες του Trinity College στο Δουβλίνο. Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, χρειάζονται περίπου επτά με δεκατρία χρόνια για να σχηματιστεί μια σταγόνα πίσσας και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να πέσει. Ενα παρόμοιο πείραμα ξεκίνησε το 1927 από το Πανεπιστήμιο του Queensland στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, το οποίο σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια πείραμα που έγινε ποτέ – αλλά η κάμερά τους ήταν εκτός λειτουργίας όταν έπεσε η τελευταία σταγόνα το 2000.

Οι επιστήμονες του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου αναμένουν την επόμενη σταγόνα να τρέξει από το σωλήνα του εργαστηρίου τους, κάποια στιγμή εντός τους έτους και έχουν ήδη στήσει την κάμερα τους η οποία καταγράφει όλο το 24ωρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By