Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στην Αττική

Ο Αργύρης Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία

neroponth

Ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία θα έχει εντός της ημέρας το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.Αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες – μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

Συγχρόνως, από τη Δευτέρα Επιτροπές της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών στις επιχειρήσεις, ύστερα από αίτημα των τελευταίων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ( Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655).

By