Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ολομέλεια σήμερα το νομοσχέδιο- σκούπα

Σε νομοτεχνικές αλλαγές προχώρησε ο Κ.Αρβανιτόπουλος- Καμία απόλυση στην Υγεία, δεσμεύτηκε ο Άδ.Γεωργιάδης

arvanitopoulosA
FOSPHOTOS

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη το μεσημέρι προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις απολύσεις στο δημόσιο και το νέο φορολογικό κώδικα, η επεξεργασία του οποίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  προχώρησε χθες σε νομοτεχνικές αλλαγές, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για την διαδικασία κατάργησης των κλάδων τεχνικής εκπαίδευσης.

Επικαλύψεις ειδικοτήτων

Στόχος όπως είπε ο υπουργός Παιδείας είναι η εκκαθάριση της σύγχυσης που δημιουργείται στην αγορά εργασίας από τις επικαλύψεις ειδικοτήτων ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες. «Πολλά από τα επαγγέλματα υγείας τα βρίσκουμε σε τρεις ή και τέσσερις βαθμίδες», ανέφερε, φέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι υπάρχουν απόφοιτοι νοσηλευτές από τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ, τα ΤΕΙ και τα  ΑΕΙ. «Αυτό σημαίνει πάρτι των εργοδοτών που μπορούν να προσλάβουν εκείνον που αμείβεται με τα λιγότερα», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι οι ειδικότητες αυτές μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ που βρίσκονται σε όλους τους νομούς.

Σε ότι αφορά στους σχολικούς φύλακες, ο Κ. Αρβανιτόπουλος  ανέφερε πως η αρμοδιότητα για τη φύλαξη των σχολείων και την πρόσληψη φυλάκων δεν εμπίπτει στο υπουργείο του. «Εμείς έχουμε κάνει τις δικές μας παραστάσεις ώστε να προφυλάσσονται οι σχολικές μας μονάδες, είναι για μας θέμα ευαισθησίας», είπε.

Καμία απόλυση

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης  δεσμεύθηκε να απορροφήσει στο υπουργείο τους καθηγητές στις ειδικότητες των παραϊατρικών επαγγελμάτων, ενώ σημείωσε πως 1.250 εργαζόμενοι απ” τον τομέα της Υγείας θα μπουν σε κινητικότητα. «Θα μεταφερθούν απ” τις μονάδες των οποίων θα αλλάξουμε χαρακτήρα και θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις γειτονικών μονάδων, ούτε μία απόλυση δεν θα γίνει, ο λόγος που δεν προβλέπεται να γίνουν απολύσεις, είναι γιατί τα κενά που έχουμε είναι περισσότερα απ” την κινητικότητα», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By