Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ολομέτωπη επίθεση Στουρνάρα σε Τσίπρα

Υπεραμύνθηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών

stournaras 2

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Γ. Στουρνάρα στον Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι πατάει σε δύο βάρκες και σε λίγο θα πέσει στη θάλασσα. «Ο κ. Τσίπρας είναι μια περίπτωση sui generis διανόησης, δηλαδή, πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό», ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών που κοστολόγησε σε περίπου 60 δις ευρώ τις προτάσεις-παροχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερα επώδυνα θέματα, ενώ αναφερόμενος στο νόμο για τους πλειστηριασμούς είπε πως αποτελεί το πιο ισχυρό πλαίσιο προστασίας στην Ευρώπη για τα οικονομικά αδύναμα στρώματα, αλλά όχι για εκείνους που ενώ έχουν την δυνατότητα δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Αυτό διαμορφώνει στρατηγικούς κακοπληρωτές και όλοι θα αναρωτιούνται εάν είναι πράγματι κορόιδα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κάποιοι όλο αυτό το διάστημα σήκωσαν βάρη και κάποιοι ανακύκλωσαν τη μεμψιμοιρία και την γκρίνια, χωρίς να καταθέσουν μια πρόταση, «0» εις το πηλίκον και έχω την πεποίθηση ότι 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερα επώδυνα θέματα, όπως η ελάφρυνση χρέους και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

Ο Γ. Στουρνάρας προχώρησε και σε μια σειρά βελτιώσεων που αφορούν στο επίμαχο άρθρο 7 για τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σύμφωνα με τις αλλαγές:

Επαναφέρεται ο  νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα

Ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής αντί για δύο όπως αρχικά προβλεπόταν.

Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By