Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολονυχτία της ΑΔΕΔΥ κατά κινητικότητας και απολύσεων

Συνεχίζεται η κόντρα των εργαζομένων στο Δημόσιο με την κυβέρνηση

apergia-dimsioi-ypallhloi-660-adedy_0

Σε συγκέντρωση και ολονύχτια διαμαρτυρία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί η ΑΔΕΔΥ από τις 19.00, κόντρα στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι στηρίζει το «δίκαιο αγώνα» όλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εργαζόμενοι στα άλλα υπουργεία).

Ειδικά για τον κλάδο των σχολικών φυλάκων, η ΑΔΕΔΥ κατακρίνει έντονα την απόφαση πρόσληψης επιστατών μέσω ΕΣΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προωθεί άμεσα λύσεις τύπου «γαλέρας»».

Για τον κλάδο της Υγείας εκτιμά ότι δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτας θα αποτελέσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας που πρόκειται να συγχωνευθούν.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει επίσης τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρει «τα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας οδηγούνται σε διάλυση ως επακόλουθο της αυθαίρετης και σκανδαλώδους κατάργησης περιζήτητων τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας 1.874 εκπαιδευτικών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By