Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Με ψυχή για τους 16…

Με 12ο παίκτη τον κόσμο και «συνταγή» Λισαβόνας για τη νίκη που θα σφραγίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση…

…Αφιονισμένος ο Μητρογκόλ – Χωρίς Φέισα οι Πορτογάλοι – Χαμηλοί τόνοι από Ζόρζε Ζεσούς.

οσφπ

Με την προπόνηση της Δευτέρας στου Ρέντη, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει της πολύ κρίσιμης συνάντησης με την Μπενφίκα την Τρίτη (21:45 Nova) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Oι Μασάντο, Ντομίνγκες, Μπονγκ και Τόρες συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα, με τους τρεις πρώτους να βρίσκονται κανονικά στην αποστολή που επέλεξε ο Μίτσελ για το ματς του Φαλήρου.

O Ολαϊτάν είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν θα βρίσκεται την Τρίτη στη διάθεση του Ισπανικου τεχνικού, καθώς ακολούθησε ειδική θεραπεία.

οσφπ3

Αναλυτικά η αποστολή για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανιάτης, Μανωλάς, Μασάντο, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.

Ο Μίτσελ έχει ήδη κατασταλάξει στους 11 που θα ξεκινήσουν το μεγάλο παιχνίδι: Ρομπέρτο – Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας –  Μανιάτης, Σάμαρης – Φουστέρ, Βάις, Ντομίνγκες – Μήτρογλου.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Κάμπελ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αγωνιστεί ο Ντομίνγκες και τον Μητρογκόλ θα πλαισιώσει στην επίθεση σε βοηθητικό ρόλο ο Φουστέρ.

οσφπ5

Συνέντευξη τύπου

Ο Μίτσελ τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος από το ξεκίνημα έως και το τέλος της αναμέτρησης με την Μπενφίκα προκειμένου να φτάσει στη νίκη, υποστήριξε πως το ματς του Φαλήρου είναι διαφορετικό από αυτό της Λισαβώνας, ενώ επέμεινε πως δεν συμμερίζεται την υπερβολική σιγουριά που κυκλοφορεί για σίγουρη επικράτηση των ερυθρολεύκων.

Για λογαριασμό των παικτών μίλησε ο  Ανδρέας Σάμαρης ο οποίος τόνισε πως ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Μπενφίκα θα κρατάει στα χέρια του την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League, υποστηρίζοντας πως η δύναμη του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τους ερυθρόλευκους.

οσφπ2

Οι «αετοί της Λισσαβώνας»

Με σύστημα 4-4-1-1 σκοπεύει να παρατάξει ο Ζόρζε Ζεσούς την Μπενφίκα κόντα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει τους Φέισα, Σουλεϊμάνι και Ροντρίγο. Την εστία των «αετών» θα υπερασπιστεί ο Αρτούρ. Στην άμυνα θα παίξουν οι Αλμέιδα, Λουϊζάο, Γκαράι και Σικέιρα.

Την τετράδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Πέρες και Μάτις στο κέντρο, με τους Γκαϊτάν και Μάρκοβιτς στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λίμα και Καρντόσο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ομπλακ, Πάουλο Λόπεζ, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Βιτόρια, Μάτιτς, Αμορίμ, Ντζούριτσιτς, Καβαλέιρο, Όλα Τζον και Μάρκοβιτς.

Η αποστολή της Μπενφίκα πέταξε στην Αθήνα χωρίς τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Σέρβος μέσος ήταν τραυματίας, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά το προπονητικό-τιμ έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να μείνει εκτός αποστολής.

οσφπ6

(Visited 1 times, 1 visits today)
By