Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολόκληρο το κατηγορητήριο για τον Ηλία Κασιδιάρη

Υπεύθυνος για την στρατιωτική εκπαίδευση με αληθινά πυρά

fosphotos | Σπύρος Δαρδαμάνης
fosphotos | Σπύρος Δαρδαμάνης

Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, που δημοσίευσε «Το Βήμα» περιγράφει μια οργάνωση δομημένη κατά τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ με στρατολογήσεις ανηλίκων, αλλά και ομάδες μάχης συντεταγμένα εμφανιζόμενες.

Στον Ηλία Κασιδιάρη αποδίδεται ο ρόλος του υπευθύνου για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά. Το κατηγορητήριο κάνει αναφορά σε «αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεοτέρας ηλικίας άτομα, σε μηχανοκίνητες ομάδες με τον τίτλο Inova, αλλά και σε ιδεολογία περί την υπεροχή της αρίας φυλής που οδήγησε σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ θα αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

Ολόκληρο το κατηγορητήριο

Πηγη: Το Βήμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By