Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ομαδικές απολύσεις ζητάει η τρόικα

Βασικό αγκάθι στην επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και τρόικας παραμένει η πρόταση της τρόικας για ομαδικές απολύσεις

anergia

Σε νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων εμμένει σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, θέμα το οποίο έχει αναχθεί στη βασική εκκρεμότητα πριν την επιστροφή της στη χώρα μας. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στο μέτωπο των δημοσιονομικών οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά στην ολοκληρωση της συμφωνίας.

Όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, η τριμερής εκτιμά ότι η πλήρης απελευθέρωση σταδιακά θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.

Έντονη διαφωνία από την ελληνική πλευρά

Η κυβέρνηση διαφωνεί με την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ενώ εκτιμά ότι αυτό θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή.

Η Αθήνα διαμηνύει στους δανειστές ότι μια τέτοια διάταξη θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται μια φόρμουλα «κατανόησης», – με τη συνδρομή της Κομισιόν, αντίστοιχη αυτής για τους πλειστηριασμούς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις με την Τρόικα  

By