Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά

Το πρωί, ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί, προσωρινά, μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ

kefalnia_seismos600

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά  και η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς. Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε στο ΑΜΠΕ για την εξέλιξη του φαινομένου και είπε ότι «μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας».

Το πρωί, ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί, προσωρινά, μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους. Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Χθες το απόγευμα, δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου- Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις

By