Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα κατά Ρεπουμπλικανών

«Σταματήστε να κυβερνάτε μέσω κρίσης»

Obama

Σφοδρή επίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας τους ότι  επέλεξαν μία ιδεολογική σταυροφορία με στόχο το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης (γνωστό ως obamacare) έναντι της σταθερότητας και ότι ζήτησαν «λύτρα» για να κάνουν «το αυτονόητο», να ψηφίσουν δηλαδή τον προϋπολογισμό. Παράλληλα τους προέτρεψε να να επιτρέψουν τη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι περίεργο ένα κόμμα να κάνει κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα του να μείνουν ανασφάλιστοι εκατομμύρια Αμερικανοί, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο διαρκεί το «κλείσιμο» βασικών υπηρεσιών της κυβέρνησης, τόσο χειρότερες θα είναι οι συνέπειές του.

Οπως τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα ενδώσει στις απαιτήσεις κάποιων Ρεπουμπλικανών που επιθυμούν τη στέρηση υγειονομικής περίθαλψης από εκατομμύρια Αμερικανούς, καλώντας τους να «σταματήσουν να κυβερνούν μέσω κρίσης», καθώς κάτι τέτοιο «δεν είναι αντάξιο αυτής της χώρας».

Απαντώντας μάλιστα στις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων πως το Obamacare πλήττει την οικονομία, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε πως η πραγματική πληγή είναι «οι συνεχείς κρίσεις».

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να θέσει τέλος στο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και να υπερψηφίσει την άλλη πολιτικά ευαίσθητη πρότασή του για αύξηση του ορίου χρέους. Αναφερόμενος ειδικά στο τελευταίο, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η αύξηση είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή δαπανών που έχουν ήδη εγκριθεί από το Κογκρέσο.

«Αν έχεις αυτοκίνητο, δεν σώζεις χρήματα αρνούμενος να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, [αν το κάνεις] είσαι απλά ένας χαμένος», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By