Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ομπάμα: Περιμένοντας το ΟΚ από το Κογκρέσο

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε το Σάββατο σχετικό αίτημα για τη επέμβαση στη Συρία

Φωτογραφία: nytimes.com
Φωτογραφία: nytimes.com

Οι κοινοβουλευτικές ακροάσεις στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την έγκριση της στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε το Σάββατο ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ρέιντ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου.  Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε το Σάββατο σχετικό αίτημα στο Κογκρέσο με το οποίο ζητά επισήμως την έγκριση του σώματος για να κάνει χρήση της στρατιωτικής ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washigton Post υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το Κογκρέσο ενδεχομένως να ψηφίσει κατά της επέμβασης στη Συρία, φέρνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σε αρκετά δύσκολη θέση, όπως συνέβη με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη ψήφισε κατά της χρήσης βίας κατά της Συρίας, φέρνοντας τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αντιμέτωπο με ένα σημαντικό και απρόσμενο «χτύπημα», σημειώνει η WP.

Το αίτημα-ψήφισμα, θα εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας κατά του συριακού καθεστώτος, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα και να υποβαθμιστεί η δυνατότητα της χώρας αυτής, για περαιτέρω χημικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ακόμη, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των New York Times, το FBI ενίσχυσε την παρακολούθηση των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ , προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρα κάθε πιθανή πράξη αντιποίνων σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αμερικανικές επιδρομές κατά της Δαμασκού.

Στη Συρία, η αντιπολίτευση δήλωσε «απογοητευμένη» από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να παραπέμψει σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά δήλωσε πως «πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει» τα αεροπορικά αυτά πλήγματα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Τέλος, ημέρα Προσευχής και Νηστείας στον κόσμο για την ειρήνη στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή κήρυξε ο Πάπας την 7η Σεπτεμβρίου, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By