Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα: Στόχος του προϋπολογισμού, η στήριξη της μεσαίας τάξης

Σημαντικές παραχωρήσεις στους Ρεπουμπλικανούς

 
ObamaΗ στήριξη της μεσαίας τάξης θα ειναι ο στόχος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, το προσχέδιο του οποίου αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία «πρώτη μας προτεραιότητα ως έθνος, και κορυφαία προτεραιότητά μου ως πρόεδρος, είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αναθερμάνουμε την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της Αμερικής: μια ανερχόμενη, ακμάζουσα μεσαία τάξη».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στην πρόταση του προϋπολογισμού, ο Ομπάμα θα κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στους Ρεπουμπλικανούς αποδεχόμενος την περικοπή προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα Κοινωνικής Ασφάλισης για τους συνταξιούχους και το Medicare, ένα σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, το δημοσιονομικό σχέδιο του αμερικανού προέδρου θα μειώσει το έλλειμμα κατά 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος 10 ετών, με περικοπή των ομοσπονδιακών δαπανών εξοικονόμηση των κοινωνικών προγραμμάτων και αύξηση των φορολογικών εσόδων από τους πλούσιους.

 

By