Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Oμπάμα: Θα μπορούσα να ήμουν ο Τρέιβον Μάρτιν

 …πριν από 35 χρόνια, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό

 

obamaΟ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν, ενός άοπλου μαύρου έφηβου που έπεσε νεκρός από πυρά στη Φλόριντα πέρυσι, έχει εγείρει ερωτήματα όσον αγορά το γιατί οι Αφροαμερικανοί βιώνουν ρατσιστικές διακρίσεις.

«Ξέρετε, όταν είχε πεθάνει ο Τρέιβον Μάρτιν πέρυσι, είχα πει ότι θα μπορούσε να είναι γιος μου. Ένας άλλος τρόπος να το πω είναι ότι ο Τρέιβον Μάρτιν θα μπορούσα να είμαι εγώ, πριν από 35 χρόνια», είπε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, κάνοντας το πρώτο του σχόλιο για την υπόθεση μετά την αθώωση από ένα δικαστήριο στη Φλόριντα του Τζορτζ Ζίμερμαν, του κατηγορούμενου για το θάνατο του Μάρτιν.

Παράλληλα, ο Ομπάμα εξήρε «την απίστευτη αξιοπρέπεια που επιδεικνύουν οι γονείς του έφηβου» Μάρτιν.

Ο Ζίμερμαν αθωώθηκε διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου «τελούσε σε αυτοάμυνα».

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε ότι η αθώωση του ενόπλου Ζίμερμαν αντηχεί αδικίες του παρελθόντος. «Όταν εξετάζεται το γιατί στην αφροαμερικανική κοινότητα τουλάχιστον υπάρχει τόσος πόνος σχετικά με την υπόθεση αυτή, νομίζω ότι είναι σημαντικό να εξετάζεται υπό το πρίσμα των εμπειριών και μιας ιστορίας που δεν ξεχνιέται», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τέλος, ο Ομπάμα κάλεσε να μειωθεί η αμοιβαία «περιφρόνηση» ανάμεσα στους αφροαμερικανούς και την αστυνομία, ενώ έθεσε θέμα επανεξέτασης της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά το πώς ορίζεται η νόμιμη άμυνα στο πολιτειακό επίπεδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By