Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΟΝΝΕΔ: Όχι άλλα λουκέτα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

onnedA«Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας. 

Στη σημερινή πραγματικότητα, προσθέτει η ΟΝΝΕΔ,  κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα, η οργάνωση νέων της Ν.Δ. χαρακτηρίζει αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας, η οποία παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος.

Μάλιστα, η ΟΝΝΕΔ επισείει τον κίνδυνο να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα. Θέλει λύσεις στα προβλήματά της με τη συμμετοχή όλων» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By