Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κορυφώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Ένταση προκλήθηκε  χθες στην Βουλή  με αφορμή τον προπηλακισμό Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από την αστυνομία

tsiprasA

Koρυφώνεται απόψε το βράδυ η συζήτηση  επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας κατά της κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ένταση, ωστόσο, προκλήθηκε  χθες στην Βουλή  με αφορμή τον προπηλακισμό Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από την αστυνομία.

Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου».

Χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες, όπως είπε, που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Επιπροσθέτως, ο  κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θεωρία περί «εφόδου» στο Ραδιομέγαρο, κάτι που είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος είπε ότι επανακατάληψη του Ραδιομεγάρου δεν πρόκειται να επιτραπεί.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Στρατούλης υπέστησαν «προπηλακισμό και άγριο ξυλοδαρμό».

konstantopoulouA

Απευθυνόμενος δε στον κ. Βορίδη δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη και μέσα και έξω από τη Βουλή.

Παράλληλα, την πληροφορία από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ότι προπηλακίστηκαν βουλευτές στην ΕΡΤ, μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς ο οποίος ζήτησε επίσημη ενημέρωση λέγοντας πως ή θα τιμάται η βουλευτική ταυτότητα ή εκείνος θα την καταθέσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By