Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οριακές μεταβολές στα ταμπλό της Wall Street

«Έχασαν» το νικηφόρο σερί 4 συνεδριάσεων ο Dow Jones και ο S&P 500

stocks600_211013

Στασιμότητα χαρακτήρισε τις συνεδριάσεις των αμερικανικών δεικτών για την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα λεγόμενα αξιωματο΄χυου της Fed, καθώς και την επέκταση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έχασε 0,20% στις 15.962 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,24% στις 4.201 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε οριακά 0,03% στις 1.819 μονάδες.

Μετά από τις δηλώσεις της επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν την Τρίτη, σήμερα οι αναλυτές εστίασαν στα λεγόμενα του προέδρου της Fed Σαιντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Ο κ. Μπούλαρντ ανέφερε η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι «φυσιολογική», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014.

«Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο» όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Μπούλαρντ προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία «δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου».

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της αγοράς εργασίας σημειώνοντας ότι η υποχώρηση της ανεργίας στο 6,6% είναι «ένα καλό σημάδι. Είναι καλή είδηση».

Σημείωσε τέλος ότι η βελτίωση της οικονομίας υποστηρίζει τη διαδικασία συρρίκνωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων της Fed, ενώ εκτίμησε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να ανταποκρίνονται καλύτερα στις οικονομικές συνθήκες.

Σε άλλες οικονομικές εξελίξεις, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το νομοσχέδιο που είχε περάσει ήδη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την επέκταση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Με ψήφους 55 υπέρ και 43 κατά οι Γερουσιαστές ενέκριναν την επέκταση της οροφής του χρέους μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2015 χωρίς άλλες προϋποθέσεις ή τροποποιήσεις.

By