Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οριακή διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη στήθος με στήθος δείχνει νέα δημοσκόπηση. Φοβούνται «κούρεμα» των καταθέσεων οι Έλληνες.

Ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και βεβαιότητα για επικείμενο «κούρεμα» των καταθέσεων είναι τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

δημοσκοπηση 1

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5% προηγείται με βραχεία κεφαλή της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει ποσοστό 21,1%, ενώ στο 21,3% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. Να σημειώσουμε ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση των «Παραπολιτικών», η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει πτώση 1,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 0,4%. Μειωμένα κατά μία μονάδα και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% ενώ σταθερά είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που καταγράφει ποσοστό 9,2%. Μία μονάδα κερδίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που έχουν ποσοστό 5,4%, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 5,6% και το ΚΚΕ 5,5%.

dimoskopisi2

Εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης το ότι 7 στους 10 (ποσοστό 71,3%) περιμένουν κούρεμα στις καταθέσεις τους, αφού μόνον το 24% δεν ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εντυπωσιακό το ποσοστό όσων υποστηρίζουν την επιστροφή στην δραχμή αφού αγγίζει το 30,7% με την πλειοψηφία όμως 57% να επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ.

 

By