Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ -απειλούν με μηνύσεις οι κίτρινοι

Οριστική διακοπή στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ με υπαιτιότητα των κιτρίνων!

No 705096Ολα ξεκίνησαν πριν από το τζάμπολ και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από το τέλος του α” 20λέπτου, όταν ο διαιτητής Αναστόπουλος δέχτηκε ένα αντικείμενο από την εξέδρα. Αμεσα διέκοψε το ματς, ζήτησε εκκένωση του γηπέδου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά μία ώρα μετά, όταν διαπίστωσε πως δεν είχε εκκενωθεί πλήρως το γήπεδο, αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς.

Το παιχνίδι είχε αρχίσει με τον χειρότερο τρόπο. Η έναρξή του καθυστέρησε περισσότερο από 20 λεπτά, λόγω μιας κορδέλας από χαρτί που πετάχτηκε και βρήκε λίγο πάνω από το μάτι τον πρώτο διαιτητή Αναστόπουλο που ζαλίστηκε και για αρκετή ώρα ήταν στα αποδυτήρια αρνούμενος να συνεχίσει, μέχρι τουλάχιστον να είναι απόλυτα καλά.

Άνθρωποι και των δύο ομάδων προσπάθησαν να τον πείσουν ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι, από τα μικρόφωνα έγιναν συστάσεις από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης και εν τέλει το ματς άρχισε. Ο πολύπειρος διαιτητής πάντως είχε εμφανές σημάδι πάνω από το δεξί του μάτι και προειδοποίησε πως αν πέσει το παραμικρό θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι, όπως κι έγινε 42 δευτ. πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Άρη περίμεναν την επανέναρξη του ματς, μάταια όμως…

image_resizer (1)Διατεθειμένοι να μηνύσουν τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης, Αναστόπουλο, Καρακατσούνη και Παναγιώτου είναι οι άνθρωποι του Άρη! Οι διοικούντες των κίτρινων βρίσκονται σε συνεννόηση με τον αστυνομικούς διευθυντές στο «Αλεξάνδρειο» ζητώντας την προσαγωγή των «αρχόντων του αγώνα» στο τμήμα έτσι ώστε να καταθέσουν σε βάρος τους μηνύσεις.

Οι άνθρωποι του Άρη θεωρούν ότι τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση δεν δικαιολογούν την οριστική διακοπή του ματς, καθώς υποστήριζαν ότι σε άλλα παιχνίδια έχουν γίνει πολύ χειρότερα και δεν υπήρξε οριστική διακοπή. Επίσης πρόσθεταν ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση το γήπεδο εκκενώθηκε και έτσι ο αγώνας θα μπορούσε να είχε συνεχιστεί.

Επιπλέον, το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, Στάθης Ρούσσος και ο Ηλίας Πόππης ισχυρίζονται πως οι διαιτητές τους εξύβρισαν και αυτός είναι ένας έξτρα λόγος για τον οποίον θέλουν να καταθέσουν μηνύσεις.

Η δεύτερη και… οριστική διακοπή

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, στα 42» ένα κέρμα έπεσε προς τον διαιτητή Αναστόπουλο (δεν έχει διευκρινιστεί αν τον χτύπησε ή έπεσε δίπλα του) κι εκείνος μαζί με τους συναδέλφους του αποχώρησαν αμέσως για τα αποδυτήρια ζητώντας εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από αρκετή ώρα λόγω δυσκολιών (κλειστοί δρόμοι γύρω από το γήπεδο λόγω του βραδυβνού ημιμαραθωνίου) το Αλεξάνδρειο άρχισε να αδειάζει.

Κατά τη διάρκεια της αναταραχής ένας από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ παραλίγο να δημιουργήσει νέο επεισόδιο, καθώς έκανε χειρονομίες προς τους οπαδούς του Άρη. Ωστόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς πρόλαβε τα γεγονότα και τον έβγαλε ο ίδιος έξω από το γήπεδο!

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης το μεγαλύτερο μέρος των φίλων του Άρη αποχώρησε άμεσα, ωστόσο κάποιες δεκαδές παρέμεναν στις κερκίδες. Ετσι ο Αλέξανδρος Βαζένκοφ πήρε το μικρόφωνο και με ένα πολύ ωραίο μήνυμα ζήτησε από τον κόσμο αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον Άρη να αποχωρήσει για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά τις εκλήσεις του νεαρού φόργουορντ, οι φίλοι των κίτρινων άρχισαν να αποχωρούν και πάλι προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί και το ματς να αρχίσει κανονικά, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα είχε ξεπεραστεί πριο πολλού και οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι.

Τσούλης: «Διεκόπη λόγω μη έγκαιρης εκκένωσης»

Λίγο μετά τις 20:00 ο κομισάριος του αγώνα κ. Κώστας Τσούλης με δηλώσεις του στη Nova είπε για τους λόγους που οδήγησαν τους διαιτητές σε οριστική διακοπή: «Το παιχνίδι διεκόπη λόγω της μη έγκαιρης εκκένωσης του γηπέδου. Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μετά την εντολή των διαιτητών να εκκενωθεί το γήπεδο, σε αυτό παρέμεναν 300-400 άτομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούλης.

By