Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντός των ημερών το οριστικό σχέδιο για τις απολύσεις

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν οι κυβερνητικοί εταίροι

Samaras Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο δημόσιο, καθώς τις επόμενες ημέρες η Τρόικα έρχεται στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, η οποία θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν τα θέματα που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν στην προηγούμενη συνάντησή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στην συγχώνευση δύο ή τριών μεγάλων ομοειδών εταιρειών του Δημοσίου, που εμφανίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και στην κατάργηση σειράς μικρότερων οργανισμών της περιφέρειας.

Από το σχέδιο αυτό θα προκύψει και ένας μικρός αριθμός -σε σχέση με τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου- απολύσεων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει δείγμα γραφής προς την τρόικα.

Τα υπόλοιπα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα είναι η πορεία των εσόδων και ο φόρος ακινήτων, ενώ σημαντικό χαρακτηρίζεται και το θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

By