Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί κατευθύνονται στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

vouli-eksoA

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τελετή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό υπό την παρουσία του Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί κατευθύνονται στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Στην κυβέρνηση μπαίνουν συνολικά 17 νέα πρόσωπα, 8 νέοι υπουργοί, ένας υπουργός αναπληρωτής και οκτώ νέοι υφυπουργοί. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 45 υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ αυξήθηκε κατά τέσσερις υφυπουργούς εκ των οποίων δύο από τη ΝΔ και δύο από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Νέοι υπουργοί τοποθετούνται: Α. Ντινόπουλος στο Εσωτερικών, Α. Λοβέρδος στο Παιδείας, Κ. Τασούλας στο Πολιτισμού, Μ. Βορίδης στο Υγείας, Γ. Καρασμάνης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κικίλιας στο Δημόσιας Τάξης, Γ. Ορφανός στο Μακεδονίας-Θράκης και η Σ. Βούλτεψη κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ν. Δένδιας μετακινείται στο Ανάπτυξης.

By