Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΤΟΕ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράπεζες

Διαπραγματεύσεις για τη νέα κλαδική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων.

eurobankΣε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΟΤΟΕ  μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών για τη νέα κλαδική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Για το θέμα των αποφάσεων σε κινητοποιήσεις συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ. Η εργοδοτική πλευρά επιμένει στις μειώσεις μισθών και σε αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Παράλληλα, οι τράπεζες δεν δεσμεύονται ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, «τα περιθώρια τελείωσαν», όπως δήλωσε ο πρόεδος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «μετά τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις που διατύπωσαν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων και ενώ στη συνέχεια άλλαξαν συμπεριφορά δηλώνοντας ότι θέλουν να υπάρξει συμφωνία για την κλαδική ΣΣΕ, εντελώς αιφνιδιαστικά άλλαξαν εκ νέου τη στάση τους κάνοντας επίδειξη αδιαλλαξίας και προκλητικότητας».

Τα αιτήματα της ΟΤΟΕ είναι:

– Η προστασία της εργασίας και η αποτροπή των απολύσεων για οικονομικοτεχνικούς λόγους, ιδιαίτερα εν” όψει συγχωνεύσεων, αναδιαρθρώσεων, εξαγορών.

– Η θεσμική προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων του κλάδου (ενιαίο μισθολόγιο – δάνεια).

– Η θεσμική θωράκιση των εργασιακών σχέσεων (ωράριο, κανονισμοί, άδειες).

By