Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αιματηρές συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας με τους αυτονομιστές

Οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τα δύο κυριότερα προπύργια των ανταρτών, τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

ukraine donetsk

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχασαν επτά άνδρες στην μάχη με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού.

«Επτά μέλη των δυνάμεών μας -πέντε στρατιώτες, ένας συνοριοφύλακας και ένας αστυνομικός- σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 33 στρατιώτες τραυματίστηκαν» σε διάφορες περιοχές, από πυρά των αυτονομιστών, είπε ο Αλεξέι Ντμιτρασκίφσκι, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιχείρησης που έχει οργανώσει το Κίεβο στις ανατολικές επαρχίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τα δύο κυριότερα προπύργια των ανταρτών, τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους διακηρύσσουν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις πόλεις τους.

Οι αντάρτες είναι εξοπλισμένοι με εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ. Το πρωί της Παρασκευής από ένα τέτοιο βλήμα έχασαν τη ζωή τους 19 Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή του Λουχάνσκ.

By